Као што је познато, Вилијам Вокер, је 1999. године био шеф Верификационе комисије ОЕБС-а на Косову и Метохији. Његов извештај о Рачку, у коме се лажно оптужују српске снаге безбедности да су извршиле масакр над албанским цивилима био је унапред осмишљен план који је послужио као повод да НАТО без сагласности Савета безбедности Уједињених нација, нелегално, бомбардује и потом окупира Србију, починивши злочине међународног карактера укључујући злочин против човечности и геноцида.

За злочине почињене у току НАТО агресије, још за време бомбардовања Србије, у току маја 1999. године, а у складу са Статутом Трибунала“Европски одбор за одбрану СР Југославије и српских националних интереса” из Париза, предао је Међународном кривичном Трибуналу за бившу Југославију два захтева за подизање тужбе против лидера НАТО пакта, укључујући и Вилијама Вокера. Ти захтеви, што је и разумљиво, нису процесуирани од стране НАТО Трибунала. На жалост, ти захтеви нису наишли ни на посебно интересовање српских власти.

Волкер, агент ЦИА, познат је и по својој богатој шпијунско-« амбасадорској » каријери у Латинској Америци (Боливија, Бразил, Ел Салвадор, Хондурас, Перу, Аргентина). Био је и специјални изасланик Генералног секретара као привремени администратор Уједињених нација у Источној Славонији.

Новембра 2008, проглашен је почасним грађанином Републике Албаније, а у јануарy 2009. године, на десетогодишњицу масакра у месту Рачак, награђен је Златном медаљом за слободу од председника такозване Републике Косово.

Недавно, осамнаест година после лажног извеђтаја Вилијам Вокер, поново по налогу својих налогодаваца изјављује, у окупираној Приштини, да му је сада (читај: да им је сада) циљ и план уједињење свих Албанаца.

О Вилиаму Вокеру, 18. година касније, толико.

А шта је са осталим који су својим политичким, или војним, деловањем, учествовали у нелегалној агресији на Србију, чије су последице и данас видљиве и болне ?

Неки су долазили у посету, као ослободиоци у свој роднни град (Солана), неки су постали важни саветници властима (Блер), неки су за јефтине паре купили рудна богатства на окупираној српској земљи (Кларк), неки су уложили у телекомуникацију (Олбрајтова), некима је сиротињска и распродата, али дарежљива Србија, чак дала и новац да би их подржала на председничким изборима у Сједињеним Америчким Државама (жени злочинца Клинтона).

И тако то бива (БЕЗ АЛТЕРНАТИВЕ) у постоктобарској окупираној Србији.

Sima Mraovitvh, PhD
COMITE EUROPEEN POUR LA DEFENSE DE LA R.F. DE YOUGOSLAVIE
ET DES INTERETS NATIONAUX SERBES
15, av de la Résistance, 93100 Montreuil, France
Tel. et Fax: (33).01.56.24.90.99

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here