Амбасада Аустрије у Београду на својој веб страници има мапу Србије без Косова и Метохије, тачније са Косовом као независном државом. Ово представља директно кршење међународног права, Устава Р. Србије, међувладиног споразума о регионалном представљању Косова (потписаног између Београда и Приштине) и намерно понижавање Срба и Србије у сред нашег главног града.
Као што вам је познато, Аустрија је дужна да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије у складу са резолуцијом УН 1244 и да поштује Устав Р. Србије.
Аустрија. или њени званични органи, могу приказивати мапе са Косовом као независном државом само на територији Аустрије, или на територијама оних држава које су признале Косово.
Према томе, Аустрија нема право да приказује било какав материјал на коме је приказано Косово као независна држава на територији саме Србије, или било које друге државе која није признала Косово.
Напомињем да је циљ аустријске Владе да на овај симболичан начин промовише и заговара независност Косова у сред Србије и да јавно понижава Србију и српски народ у сред српске престонице.
С обзиром да живим у Канади и да су моје могућности одавде ограничене, замолио бих вас да покренете неку иницијативу у Аустрији међу српском дијаспором у виду протеста према аустријском министарству спољних послова, па и уколико сте у могућности можете да покренете и судски процес пред аустријским правосудним органима.
Мислим да би се овај проблем брзо решио само уколико би алармирали медије у Аустрији, јер у том случају би и српско министарство спољних послова морало да интервенише.
Ви као представници српске дијаспоре ипак имате више могућности и начина да утичете на овакав проблем.
Овај Е- маил проследио сам свим српским удружењима у Аустрији без обзира на њихов карактер.
Хвала лепо.
С поштовањем,
Радован Спасић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here