Досадашњи шампион Ролан Гароса Новак Ђоковић елиминисан је у четвртфиналу овог гренд слем турнира јер је на париској шљаци од њега био бољи Доминик Тим, који је победио са 7:6(5), 6:3, 6:0. Наредни ривал 23-годишњег Аустријанца, који је тек у шестом покушају савладао Нолета, биће Рафаел Надал, коме је Пабло Карењо Буста предао четвртфинале у другом сету.
Да ће српско-аустријски дуел на париској шљаци бити узбудљив али и не са исходом који се прижељивао у Србији, најавио је већ први гем, у коме је скоро шест минута Ноле ломио отпор ривала. То је био само увод, јер је недуго затим, Тим брејком повео са 2:1, да би одмах ситом мером узвратио бивши „број 1“. Играло се разорним ударцима са основне линије, уз мало инвентивнија решења Ђоковића, а мало силовитије ударце његовог супарника, чак и из бекхенда. Уз гемове који су трајали и по 14 минута, уз неколико обостраних бравура, Ноле јесте имао инцијативу, али… Имао је он и брејк предности, потом и 4:2, но Тим се није предавао. Напротив. Не само да је анулирао тај заостатак, већ је успео да спасе две узастопне брејк/сет лопте које је имао Ђоковић при резултату 5:4, а онда је у завршници тај-брејка мање грешио и по други пут у каријери узео Новаку сет.
Једини пут то се, у досадашњих пет њихових дуела, десило прошле године на завршном мастерсу, али је и тај меч, као и четири остала, припао Ђоковићу. Овога пута, међутим, Тим се није задовољавао само једном деоницом.
У другој је кренуо силовито, повео са 3:0 за само 14 минута, што је представљало истински експрес ритам, имајући у виду да је први сет трајао 74 минута. Али, како је играо 23-годишњак из Винер Нојштата, и не чуди. Готово без грешке у својим сервис-гемовима, са константним притиском у Новаковим, загосподарио је тереном и како је меч одмицао – играо све боље.
Када су се Нолетови навијачи понадали да би можда и могло да дође до преокрета, Тим би распршивао те снове, попут једине брејк лопте до које је Ђоковић дошао у другој деоници, при резултату 4:2. Од тог тренутка, Тим је изгубио само један гем до краја меча, што не само да говори о томе да је Ноле „положио оружје“ пред инсипирисанијим од себе, спремнијим и конкретнијим играчем у овом тренутку, већ и о квалитету аустријског тенисера који је остварио историјску победу над Ђоковићем. (Блиц)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here