РЕКОРДАН ТРОФЕЈ – Федерер владар Вимблдона, Чилићева борба у сузама

0
408
[print-me target=".td-post-header, .td-post-content" do_not_print=".td-module-meta-info, .td-category" /]

Рекорди постоје да би се рушили, а у тенису нико то не ради тако добро као Роџер Федерер. Сјајни Швајцарац се окитио осмом круном Вимблдона, што нико пре њега није успео, победивши Марина Чилића са 6:3, 6:1, 6:4.

Непоновљиви тенисер из Базела показао је у финалном мечу на лондонској трави да му ни године (ускоро пуни 36) не представљају проблем. Одиграо је Федерер као младић ово финале и без много муке освојио укупно 19. гренд слем трофеј.

Истини за вољу, Марин Чилић се повређен супротставио шампиону, чак је и у сузама сервирао током другог сета, а у паузи између другог и трећег је морао да затражи и медицинску помоћ не би ли му болови у стопалу минули. Ипак, није имао снаге, а ни умећа, да спречи тријумф новог рекордера Вимблдона, после сат и 42 минута.

Федерер је први сет решио у своју корист уз два брејка. У петом гему је стигао до предности, а у деветом је материјализовао користећи другу сет лопту – 6:3.

Други сет је био још краћи, трајао је 25 минута (12 краће од уводног), и такође је одлучен уз два брејка. Чилић је изгубио сервис већ у другом гему, у шестом је Федерер поново уписао брејк, а онда с три лака поена стигао до 6:1.

Марин Чилић

Помоћ лекара очигледно је пријала Хрвату, па је у трећем сету деловао сигурније на терену, био је равноправан ривал, чак је и спасио брејку лопту у трећем гему. Једноставно, покушавао је да остане у мечу, колико год то било тешко због расположеног ривала и посебно напорно због повређеног стопала.

Ипак, Чилић је поклекао у седмом гему. Федерер је остварио брејк, повео 4:3 и кренуо ка коначном тријумфу. Одмах је искористио свој сервис и ставио огроман терет на супарника. Хрват је освојио сервис гем, продужавајући борбу на Централном терену Ол Ингланд клуба. Борбу која је, међутим, трајала само још неколико минута. Толико да Швајцарац одсервира за 6:4 и освоји трофеј, осми у каријери, најпрестижнијег турнира. Шампионски – асом.

Нико као Роџер Федерер.

(Блиц)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here