Петар Милатовић: Њихова је сврха да се празне главе попну до врха

0
508

Ове године једна од почасних гошћи на међународном сајму књига немачка политичка нобеловка Херта Милер, рођена у Ничидорфу, округ Тамиш, у Румунији, 17. августа 1953. године, у сеоској богатој породици, којој је након Другог светског рата одузета имовина, због чланства њеног оца у нацистичкој организацији Вафен-СС, у Југословенском драмском позоришту 23. октобра 2017. године оптужила је Србе и Српску православну цркву за сва дешавања на Косову и Метохији, Босни и Херцеговини и истовремено правдала зликовачко натовско бомбардовање Србије и Црне Горе, што је изазвало огорчење и негодовање публике која је почела да напушта салу.

Њен србофобски наступ организовали су: Немачка амбасада и Сајам књига под називом „Логика 29. фебруара“. Нека проба неко да изговори у Приштини, Тирани, или Загребу оно што је Херта Милер изговорила у Београду….. да не помињем Берлин, или Лондон.

Чуди ме да Херта Милер није дошла два дана раније у Крагујевац, у Шумарице, да тамо каже како су Срби и СПЦ криви за све! Верујем да би јој аплаудирао део државног руководства који је дошао тамо да плаче у стилу оног ђавола који није плакао зато што се дете обесило у шуми, него зато што се дете није обесило на тргу да сви виде!

Усуђујем се да јавно поставим следеће питање: Ако до идућег сајма књига у Београду, Насер Орић, Хашим Тачи, Рамуш Харадинај и Анте Готовина напишу мирнодопске мемоаре из ратног периода, хоће ли и они бити почасни гости на идућем сајму књига у Београду као ове године Херта Милер, кћерка фолксдојчера у служби злогласних СС јединица?

Амерички амбасадор Кајл Скот, ненавикнут на мноштво културних догађаја у некултурној Америци, јуче изјави и остаде жив: „ Знате шта не ваља са културом у Србији? Има је превише.“ Разумем Скота, али да ли Скот може да разуме културну Србију у којој се тешко сналази! Скотова изјава ме подсети на Черчилове речи који је дословно рекао: „Ви Срби производите више историје него што можете да поднесете.“

На жалост све је мање и културе и историје. Нарочито ако се зна да се данас у Србији и око ње многи мрачњаци баве просветитељством, неписмени књижевношћу, мутави реториком, малоумници философијом. Јасно је као дан како се то све зове…. Упорно нам доказују своју памет они који је уопште немају! Уморише нас свезнајуће незналице које нам доказују да је вода мокра у сва три агрегатна стања! И не потцењујте их. Њихова је коначна сврха да се празне главе попну до врха! Тешко паметнима ако се нађу на путу којим глупаци и примитивци иду до циља.

Имајући све ово у виду није никакво изненађење да се у таквој Србији угађа србофобима који отворено пљују Србима у лице у сред Београда, као на пример политичка нобеловка Херта Милер и неће ме изненадити ако потенцијални „списатељи“, или скрибомани: Насер Орић, Хашим Тачи, Рамуш Харадинај и Анте Готовина постану „нобеловци“ и буду специјални главни гости на предстојећем међународном сајму књига у Београду.

У том случају, с обзиром да живимо у изврнутом систему вредности, не би ме изненадило да сочињенија зликоваца буду бестселери код овог поколења Срба које је, част изузецима, само за спрдњу створено!

А да смо поколење за спрдњу створено (опет част изузецима!) најилустративиније нам потврђује следећа чињеница. Наиме, министар војске самозване државе Косово (Дрогово) је школовани официр, а Србија на том месту има комунистичког комесара који није видео војску…

Шта очекивати онда од такве државе, осим да свако има пуно право да се помокри по таквој држави и шта да помисли кад грађани те државе имају такав избор свог вођства, него оно што је саопштила Херта Милер?

Да закључим, по протоколу обогаћених пробисвета евидентна је њихова је сврха да се празне главе попну до врха, што то најилустративније потврђује несрећна политичка нобеловка Херта Милер, па имајући ово у виду надам се да ће неки будући неболовац ову награду разнети у парампарчад Нобеловим динамитом!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here