Петар Милатовић Острошки: Отворено писмо Александру Вучићу

6
2566

Поштовани господине председниче,

Беч, 11. јануар 2018.

Захвалан сам Вам што сте ми крајем марта 2008. године изашли у сусрет да успешно организујем ефектну посету Србији Хајца Кристијан Штрахеа, лидера Слободарске странке Аустрије и садашњег вицеканцелара Аустрије који подржава територијални интегритет Србије и не признаје криминалну независност такозваног Косова!

Сада сам разочаран Вашом намером да отпишете Косово и врео кромпир отписивања Косова и Метохије, најсветије српске тапије, под притиском страних моћника, који су вас довели на власт, практично гурнете народу у руке и са себе скинете одговорност.

Господине Вучићу, ко је год у историји хтео Србима да отме свету колевку, Косово и Метохију, тај је брутално био бачен на сметлиште историје, као на пример: Отоманска империја, Аустроугарска србофобија, Мусолинијев фашизам, Хитлеров нацизам, Титов комунизам и данашњи еврократизам под патронатом Фашингтона који ће се врло брзо наћи на сметлишту историје.

Изабрали сте најлошије друштво, господине Вучићу. Својом могућом велеиздајничком намером (коју, верујем, ни Ви сами не желите!) стали би у исти антисрпски ешалон: османлија, аустроугара, фашиста, нациста, комуниста и злих данашњих наци-комунистичких еврократиста!

Отписивањем Косова и Метохије Ви би, практично, ископали раку и сахранили би Србију. Треба ли да Вас подсећам да сваки онај који је у историји хтео Србију да сахрани дочекао да Србија њега сахрани?

Као да Србији није доста убијених владара: Карађорђе, Кнез Михаило, Краљ Александар Обреновић, краљ Александар Карађорђевић, Зоран Ђинђић, да не идем у далеку прошлост. Не срљајте у самоуништење, господине Вучићу и не изазивајте хаос у Србији!

Зато Вас молим, Богом заклињем, Светим Савом, Светим Петром Цетињским, Светим Василијем Острошким и свим осталим српским свецима, не покушавајте да будете џелат Србије иако сте страни гаулајтер Србије!

Да не би изазвали хаос у Србији са трагичним последицама, најчасније што можете да урадите су две опције, да одлучно свима дефинитивно подвикнете „КОСОВО И МЕТОХИЈА – НАЈСВЕТИЈА СРПСКА ТАПИЈА“, или да поднесете неопозиву оставку која би највише забринула ваше стране менторе и на тај начин бисте све њих натерали да Вам учине уступак и сачувате целовитост Србије, а то би, другим речима речено, била излазна стратегија из ове Ваше привидно безизлазне ситуације.

Та излазна стратегија би била реалност применом начела које деценијама заговарам: хтети, смети и умети народу служити онако како Бог служи грешнима, постајући својим служењем народу аристократа неба по овоземаљској плакаоници који у свако доба дана и ноћи ужива гостопримство и Бога и сиромаха, а са тим моралним и националним капиталом купује се цело небо које је свима изнад глава!

На крају, господине Вучићу, Косово и Метохија није Ваша тапија, није Ваша дедовина јер је ваша дедовина у околини Бугојна, а моја дедовина, као и свих Бјелопавлића у Црној Гори, управо је Косово и Метохија.

Свако добро у животу и довољно разборитости и мудрости у немудром времену, искрено Ваш желим,

Петар Милатовић Острошки, књижевник
уредник часописа „Словословље“, Беч

6 КОМЕНТАРА

 1. На Милатовићевом фејсбук-профилу Milos Zugic долсовно ово написа „Sve mu je nacrtano i na stolu, dokazani vizionar nudi spas Srbiji, sada je sve na Vučiću“
  У потпуности се слажем са господином Жугићем.
  Заиста, Милатовић је Вучићу дао генијалан савет како да се извуче из свега овога и сачува целовитост Србије.
  Баш је Милатовић прави визионар, а то је доказао много пута у прошлости, унапред пишући и најављујући по 10 година унапред све оно што нам се касније догађало у листовима и часописима у расејању: Српској броби, Гласу Срба, Истини, Србослову, Словословљу и тако даље.

 2. Сјајно и величанствено!
  Тако се бране српски национални интереси!
  Вучићу, учи кад имаш од кога!
  Стисни петљу Вучићу и послушај најмудрији савет који си добио од Милатовића!
  Милатовићу, чувај се да ти Кербери режимски не нашкоде
  и да ти не угрозе живот јер им мрсиш конце издајничке.
  Нека те Бог чува Милатовићу, као и све Србе који мисле као ти!

 3. Свака част, Петре Милатовићу Острошки! Моје особито поштовање и захвалност што сте баш на овај начин дали велики допринос идеји заштите целовитости отаџбине Србије и свете србске земље Косова и Метохије и што сте најодговорније упозорили на његову заклетву и уставне обавезе, јер он није одговоран политичан и највиши државни функциуонер (да не кажем и нешто више). Бог Вам дао мир у кући, здравље и наду! Даће Бог да неразумни саслуша глас разума и да добро промисли пре него што у сметлиште историје. Подај, Господе!

 4. Овим се придружујем отвореном писму цењеног Петра Милатовића Острошког и подржавам га у целости из дубине душе моје србске рањене. Ако би ме неко питао какав однос интимно и емотивно имам према овом писму, ја бих могао рећи само ово: као да сам га ја сам написао, као да је из душе моје изашло!

  Овим позивам све србске родољубе да подрже ово писмо Петра Милатовића Острошког и да у свим доступним медијима поставе коментаре на ово писмо или да напишу своја отворена писма председнику државе који издаје државу, што у свету није забележено…

 5. Г-дине Милатовићу, зар ви мислите да он може да одступи? Сликовито, он је у казану где се кува, „спас“ му је само да искочи у ватру! Њeга су поставили ти западни моћници и дозволили су му да пљачка сопствени народ и сада га уцењују, ако не пристане обелоданиће све лоповлуке које је урадио, директно или индиректно, свеједно. Он НЕМА алтернативу, он то МОРА да уради, а крај ће му бити исти! Када је добио власт, тада сам рекао да је Милошевић уништио Југославију, ма каква била, додуше не сам него и са Туђманом и Изебеговићем и још булументом знаних и незнаних светских моћника, а овј ће сам да уништи Србију! Мислим да је ово писмо пуцањ у празно!

 6. Милатовићево писмо Вучићу није пуцањ у празно већ представља чин грађанске куражи.
  баш зато што је и сам аутор дубоко свестан, а то је и нагласио, да је Вучић само марионета, бацио му је удицу, свестан да га Вучић неће, нити сме, послушати и на тај начин га је дефинитивно разголитио, а на другој страни осоколио онај часни део народа да тражи алтернативу Вучићу изван институција манипулатовног система страних агентура које вршљају по Србији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here