Живојин Ивковић: У Београду синоћ промовисан други број сатиричног часописа „Сатиричне вертикале“

0
310
Живојин Ивковић, главни и одговорни уредник свих издања УНПС, отвара промоцију часописа „Сатиричне вертикале“

Сатиричне вертикале“, регионални часопис за хумор и сатиру Удружења независних писаца Србије, имао је синоћ, 29. марта 2018. године, са почетком у 18 часова,   своју премијеру пред препуном читаоницом београдске Библиотеке „Ђорђе Јовановић“ у Змај Јовиној улици бр. 1, дакле два дана уочи 1. априла.

Регионални, а тиме и међународни, карактер овог часописа, поред чињенице да су чланови редакције, која је смештена у Сремским Карловцима, признати и познати ствараоци из региона, одређују и аутори који су заступљени у часопису, а то су, поред знаменитих хумориста, сатиричара, афористичара и карикатуриста, и они који тек крче себи пут ка пуној афирмацији као и млади ствараоци из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Словеније.

Деана Саиловић, главни и одговорни уредник часописа „Сатиричне вертикале“

И да напоменеми, поред главне уреднице, Деане Саиловић, у уредништву су још и Јово Николић из Босне и Херцеговине, Миле Ђорђиоски из Македоније, Јандре Дрмић из Хрватске и Владислав Влаховић из Црне Горе, одређује…

У овом другом броју „Сатиричних вертикала“ на 64 странице и на повећаном формату, заступљено је преко сто аутора и неколико карикатуриста. Може се, без имало претеривања, устврдити да огромну већину заступљених аутора чине славом овенчана имена попут: Душана Пуаче, Александра Чотрића, Владислава Влаховића, Живка Кулића, Петра Милатовића – Острошкog, Миладина Берића, Јове Николића, Динка Османовића, Зорана Јовановића, Јандре Дрмића и других.

„Сатиричне вертикале“ су широм отвориле своја врата женским перима, попут Марине Раичевић, чија ће се збирка афоризама ускоро појавити на светлости дана у библиотеци „Вертикале“, Наде Караџић, Александре Филиповић и других.

Промоцију је отворио главни и одговорни уредник свих издања УНПС, Живојин Ивковић и потом уступио лидерску позицију уредници часописа, Деани Саиловић која је говорила о часопису и другом броју и нарочито о заступљеним ауторима.

Неколико присутних  аутора похвално се изразило о часопису, да би потом Љубисав Грујић, Ненад Максимовић, Пеђа Ђаковић, Далибор Дрекић, Ненад Вучетић, Александра Филиповић, Биљана Котур, Нада Караџић, Дарко Хабазин, Блага и и Оливер Ханковић забављали публику врцавим афоризмима да би програм кулминирао наступом увек маестралне слам песникиње, Симониде Бањеглав.

Да не би били заборављени и они који нису били, или нису могли бити присутни, побринуо се Живојин Ивковић, прочитавши неколико афоризама Драгана Јовановића и Петра Милатовића – Острошког, за кога је рекао да нас можда са дистанце од неколико хиљада километара засигурно боље види и својим пером одсликава.

Часопис се за сада може купити, како у већим београдским ДЕЛФИ књижарама, тако и преко њихове онлајн продаје, те у књижари у Чумићевом сокачету.

Публика је пажљиво и са одушевљењем пратила излагања на промоцији часописа „Сатиричне вертикале“

За оне нестрпљиве, али и све већу дијаспору која без великих напора и силних препрека тешко да би могла доћи до штампаног примерка, ваља рећи да се издавач потрудио да се часопис може набавити и у онлајн електронској варијанти на сајту
www.novinarnica.net .

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here