Петар Милатовић Острошки: НЕМАТЕ ПРАВО НА СРАМНО ЋУТАЊЕ (Отворено писмо члановима УКС и САНУ)

1
849

Позивам све часне чланове УКС и САНУ да иницирају протестне округле столове, симпозијуме о шиптарском етноциду, вишевековним злочинима над Србима на Косову и Метохији у овој години кад је велеиздајничка власт на челу са Вучићем решила да Шиптарима званично поклони Косово и Метохију, не осврћући се на обавезују Резолуцију 1244 УН, поништавајући све српске и светске историјске ауторитете који у својим научним делима доказују да је Косово и Метохија буквално најсветија српска тапија!

Уверен сам међу члановима УКС и САНУ има доста часних људи који се стиде слугерањског ћутања управа ове две институције!

Не могу да верујем да се чланство УКС и САНУ слаже са намером Александра Вучића да Шиптарима преда Косово и Метохију зарад утваре зване Европска Унија која се изнутра распада, што и слепци виде, али не и неки наши слепци!

Дигните глас савести! Не дозволите да вам вилице буду камењем зазидане поводом срамног ћутања о библијском страдању Срба на Косову и Метохији, најсветијој српској тапији!

Господо, некад је Француска 7 било култно место где се бранила истина, слобода, људско достојанство и национално постојанство.

Данас влада мук поводом велеиздаје на Косову и Метохији, најсветијој српској тапији!
Зар никоме да падне на памет да у Француској 7 опет заживе јавне трибине, да се чује глас косовско-метохијских погорелаца и праведника до неба?

Не могу да верујем да часни чланови УКС и САНУ одобравају ово срамно ћутање док се од Србије отима 17 одсто њене треиторије, сада на Косову и метохији, а сутра у Страом Расу, Војводини и Источној Србији!

Никола Хајдин, бивши председник САНУ у три мандата, без трунке стида изјавио је јавно: „Косово је пропала ствар. Требало је овај народ навикавати на време да је Косово изгубљено, као што је говорио Добрица Ћосић.“

Исту реченицу „Косово је пропала ствар!“ изјавио је председник УКС Радомир Андрић, звани Роко.

Ко је овластио ове жалоснике да дају овакве изјаве којима су највише обрадовали Хашим Тачи, Рамуш Харадинај и албански премијер Еди Рама?

Имају ли они право да отписују српску колевку?

Срамно ћутање о судбини Косова и Метохије није ништа друго да ћутолошко саучествовање у националној велеиздаји, а за велеиздајничко саучесништво сноси се кривична и историјска одговорност. Кривична, јер ће тим дефетистима и капитулантима судити јавно националне снаге у датом историјском тренутку који није далеко, а историјска зато што ће им судити њихово потомство уз дубоко презрење због националне велеиздаје!

Има ли веће срамоте од осуде и презрења властитих синова и унука који ће одбранити српски образ на који ћутолози пљунуше?

Срамно капитулантско ћутање поништава смисао постојања САНУ и УКС, ако се зна да обе институције ревносно служише свакој антисрпској власти од окупације 20. октобра 1944. године до данас!

Подсећам да су почасни чланови САНу били зликовци: Јосип Броз, звани Тито, Едвард Кардељ, Моше Пијаде и многи други зликовци, а УКС од 1945. године до данас крцато је комунистичким зликовцима и удбашима који и данас роваре и ове две институције претварају у Аугијеве штале, а чланство у Вучићеве пудлице!

Надам се да часни људи у УКС и САНУ неће дозволити да их управе претворе у Вучићеве пудлице и да ће часни људи у УКС и САНУ очистити ове две Аугијеве штале!

1 КОМЕНТАР

1. Коме пишеш Петре Милатовићу?

Глуви не чују и слијепи не виде, а игноранти који су се усидрили у институцијам које помињеш су одавно, слијепи и глуви за ово што говориш.
    Помињеш часну људе у САНУ, па гдје су?
    Ако је, а јесте: И садашњи председник САНУ Владимир Костић јавно је изјавио да је „Косово изгубљено“!
    Да постоји и једна човјек у САНУ подигао би глас, напустио демонстративну ту кукавну институцију да не буде под истим кровом са издајником.
    Нема га, нема човјека међу њим јер као што видиш нико се није дрзнуо да каже: „Не ја више нисам члан те срамне групе којом предсједава издајник!“
    Нека си писао, мислим, треба да пишемо управо оваква писма, али залуд их шаљемо на ове адресе, игноранти ће их игнорисати као што су научили да чине. Али зато их шаљемо народу јер у народу још увијек има људи који нису престали да буду Људи.
    Поменуо си Аугијеве штале на крају твог писма, а онда сигурно знаш као је Херакле исте очистио?
    Да не би прљао руке и понизио се чистећи штале, а не би их могао за дан очистити да је био Зевс лично, а не његово копиле, досјетио се па навео ријеке Алфеј и Пенеј и штале су за час биле чисте. Истини за вољу вода је однијела и дио стоке па Аугије није хтио да исплати зараду…
    Можда и кроз институције које помињеш треба да протекне бујица која ће поред ђубрета однијети и дио стоке.

Миодраг Лукић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!