Библиотека Виртуелне вертикале Удружења независних писаца Србије

0
146

Реализујући свој план и програм рада за 2018. годину Удружење независних писаца Србије покренуо је нову, електронску библиотеку Виртуелне вертикале.
Превасходна жеља удружења је да овом библиотеком приближимо квалитетну књижевност домаћих аутора који нису мејнстрим ствараоци нашој све већој дијаспори али и домаћој публици будући да су понуђени наслови и од 40 до 50%, па и још јефтинија него што су то у штампаном облику и у књижарама, где су још и скрајнута на страну.

Након првог позива ауторима јавио се велики број њих са жељом да објаве своја дела, како већ објављивана у штампаном облику, тако и она која то до сада још нису била.
За непуних месец дана објављено је девет наслова, раније, у штампаном облику објављиваних књижевних дела, пошут награђених и вредних књига „Обала“ и „Пепелиште“ Живојина Ивковића. Ових дана биће објављено још шест раније објављиваних рукописа док се интензивно ради на привођењу посла како би се током маја и јуна објавила још десетак наслова, како раније објављиваних књига тако и тек завршених и за објављивање обрађених и „спакованих“ рукописа.
Сва ова дела се објављују у онлајн електронској форми.

Паралелно са издавачким напорима у оквиру библиотеке Виртуелне вертикале и доброј сарадњи са успешним и у региону највећим дистрибутером електронских издања, фирмом „ЕТО систем“ доо, и његовим, међу нашом дијаспором на свим континентима препознатљивим сајтом www.novinarnica.net , Удружење је остварило успешну дистрибуцију својих часописа Књижевне вертикале и Сатиричне вертикале.
27. априла УНПС је представило своју већ споменуту нову библиотеку Виртуелне вертиукале и у оквиру ње два наслова, драму „Ана је чекала“ Србијанке Станковић и збирку приповедака „Непрочитана књига“ Ненада Симића Тајке.

Пошто је УНПС као издавач електронских издања направио прве и успешне кораке, позвао је романописце, песнике, сатиричаре, афористичаре и ауторе других књижевних форми, не само оне који су објављивали своја дела у Књижевним вертикалама и Сатиричним вертикалама, са којима жели да настави очигледно успешну сарадњу, него и све остале да своја ауторска дела, пре свега она која су већ штампана, да их у електронској форми објаве у издању УНПС како би била доступна на једноставан начин читаоцима широм региона али и све бројнијој дијаспори.

Пошто је УНПС основано као непрофитно друштво независних писаца које између осталог има за циљ пружање помоћ ауторима у проналажењу и остваривању једног од основних разлога њиховог креативног књижевног ангажмана, да допру до чиоталаца као што су већ до њих допрли за ових непуних два месеца наши часописи „Књижевне вертикале“ и „Сатиричне вертикале“ и већ нека објављена дела. Заинтересовани могу да ступите у контакт са уредницима преко електронске адресе:unps.bg@gmail.com.
И наравно, битно је напоменути, све што чине у УНПС раде у складу са Законом о ауторским и сродним правима, Законом о облигационим односима и осталим позитивним законодавством, што значи да са ауторима обавезно закључују уговоре, трансакције средстава иду преко рачуна уз обрачун и плаћање пореза и доприноса.

Живојин Ивковић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here