Обојена револуција је почела само нам то још нико није саопштио

9
28436

Пошто ће овај текст неке људе узнемирити, а неке огорчити морам прије свега да изразим моје искрено саучешће породици Драгичевић из Бања Луке. Смрт њиховог дјетета ничим се не може залијечити нити постоје ријечи утјехе за њих, а право да сазнају истину о смрти свог дјетета једино што држава може да им понуди, па због тога имам потпуно разумијевање за њихове протесте.

Каква год била њихова реакција на текст који слиједи, ако га случајно прочитају, прихватићу је без коментара јер онима који изгубе дијете, као што се њима десило, право да траже правду не смије нико да одузме. Нити од њих треба да очекујемо да гледају даље од сопствене несреће.

Они имају право да не виде да се њиховом несрећом манипулише, али има ли право на то влада Републике Српске?

Сваком трезвеном човјеку је јасно да протести „Правда за Давида“ попримају обиљежја и облик обојене револуције и да за то свакако не треба кривити родитеље несрећеног младића нити сроднике и пријатеље који у болу излазе да изразе своје неслагање са радом полиције, али влада Републике Српске свакако нема право на ћутање, нарочито немају право да ћуте када је више него јасно да се несрећа Драгићевића користи за почетак још једине обојене револуције.

Гледано са стране стиче се утисак да је полиција избушена као сито и да је неко намјерно опструисао истрагу да би дошло до овога, мада је тешко повјеровати да је могуће било предвидјети реакцију оца као и реакцију народа.

Колико сам предсједник Републике Српске има под контролом полицију тешко је просудити. Али како знам да су све владе избушене туђим играчима, а тек владе банана република какве су државе настала распадом Југославије имају у својим редовима можда више од половине оних који раде за неку страну тајну службу или у најмању руку за неки међунардни лоби, лако је могуће да у самој полицији има агената „пријатељских тајни служби“.

На страну што предсједник Додик губи вријеме обраћајући на изјаве моралних ругоба каква је она пјеваљка Карлеуша из Београда.

Шта је циљ?

Одговорићу на ово питање мало касније, а сад да се позабавимо узроком и поводом.

Повод за почетак још једне обојене револуције је неразјашњена смрт Давида Драгићевића. Наравно овде отац покојног Давида са пуним правом инсистира да полиција ради свој посао и да на сва питања добије одговоре, као и наравно да правда буде задовољена.

Узрок је можда случајно пронађен, али ја не вјерујем у случајности и знам добро да се нешто што се припрема годинама и финансира милионима долара не препушта случају.

Шта је узрок за обојену револуцију?

Има их много, али једно је сигурно нашим „пријатељима“ са запада је потребно жариште које ће скренути пажњу са оног што ће се десити у Јерусалиму, односно са убијања муслимана у арапском свијету. Као и увијек кад уништавају муслимане у арапском свијету наши и њихови „пријатељи“ помажу наше муслимане, Албанце (у већини муслимани) или Чечене, наравно против православаца.

Ова година је изабрана да ватра буде запаљена у Републици Српској, на Косову и можда у Рашкој области. Али за почетак све почиње у виду мирних протеста против неодговорне полиције коју „свеједно треба укинути и подредити влади у Сарајеву“.
Знају добро мешетари да Срби неће на то пристати па су припремили план Б, страну интревенцију која би морала доћи из Хрватске, јер Хрватска је за име Бога чланица ЕУ па ће моћи легално да окупирају територију коју су сви њихови фашисти сматрали својом, Старчевић, Павелић, Туђман итд.

Народ је изашао на улице?

„Спонтано дешавање народа“ говорили су нам они који су организовали масовне демонстрације од деведесетих до данас. Јасно је да је Српска пуна људи којима је прекипјело али да се толико људи спонтано одазове неће повјеровати нико ко ишта о људима зна.

Не постоје спонтана окупљања која се броје хиљадама људи, него је потребан изузетан механизам да масу покрене, а механизам не функционише без новца.
Свакако да има много оних који чистог срца и савјести излазе на демонстрације тражећи правду за погинулог младића, али колико бих таквих било без бјесомучне и веома острашћене кампање на друштвеним мрежама?

Стиснуту песницу демонстраната виђамо већ од 5. октобра 2000 године, а од тада па до данас прошетала се преко источне Европе до арапског свијета, да би нам се вратила ове године.

Да се сјетимо мало како функционишу обојене револуције?

https://srbin.info/2016/06/01/transformacija-hibridnog-rata-tehnologije-protiv-obojenih-revolucija/

http://www.carsa.rs/iz-inostranstva-je-dat-signal-u-republici-srpskoj-pocinje-obojena-revolucija/

Тражећи неутралан текст о обојеним револуцијама видим да нисам једини који види да је почела и код нас, па преносим овај текст који истина не бих могао да потпишем јер не вјерујем да је ово усмјерно против Милорада Додика.

Никад ниједна акција запада није усмјерена против предсједника јер њега је далеко лакше другачије елиминисати, него је увијек усмјерена против народа односно државе као оквира у којем тај народ живи.

1999 године су господари НАТО пакта и њихових пси (европски политичари) лајали како „Милосрадни анђео“ није усмјерен проти Срба него против Милошевића, па побише невин народ, док њему длака са главе није спала.

Видјели смо како функционише обојена револуција, сад бисмо могли да видимо како функционише висока политика и дипломатија.

http://slovoslovlje.org/2018/02/15/miodrag-lukic-prostitutka-koju-su-siptari-voljeli-i-usrana-pera-svajcarskog-novinarstva/

Док се дешавало нисмо знали који је повод швајцарској министарки спољних послова Мишлин Калми Реј да ризикује све што је постигла па и голи живот борећи се за независност Косова. Данас знамо али нам је касно да јадикујемо, госпођа је завршила задатак који је имала.

Ко је добио задатак да финансира и на терену руководи уништавањем Републике Српске?

Знаћемо ускоро јер гдје има много новца брзо се открије одакле долази.

Имам непровјерну информацију о 70 000 000 долара који су припремљени да би се овај посао започео, али какав нам је крај планиран не знам. Да ли мешетари планирају мањи, или већи рат на нашој земљи, још не знамо, мада можемо да претпоставимо да им је рат потребан као равнотежа за оно што ће почети или је почело у Јерусалиму послије отварања америчке амбасаде у овом граду.

Написао сам ово свјестан ризика да ме огорчени људи, који не гледају даље од носа, попљују, као и да ме они о чијих 70 000 000 долара говорим убију, али морао сам то да урадим јер не бих сутра могао да се погледам у огледало да нисам то урадио.

Да не бих сутра цитирао пророка Осију:
„Изгибе мој народ јер је без знања“

Пробудите се драги сународници и будите свјесни да је пред нама испит тежи него што је био деведесетих година. Ако данас не будемо имали памети, сутра нам неће бити потребна.

Миодраг Лукић

9 КОМЕНТАРА

 1. Пре свега, потребно је разликовати бабе и жабе.
  Ако су тачне претпоставке, да су полицијски службеници прекорачили овлаштења, па умјесто пар „васпитних шамара“ убили младића, па га сада мртвог клевећу да је обио кућу, а онда скочио у поток до чланака и утопио се, па да је био педер са власникм наводно опљачкане куће…., не да ће разљутити само родитеље жртве, него сваког раузмног човјека, јер ово прикривање злочина вријеђа интелигенцију.
  Бањалука није метропола од 10-15 милиона становника, и да се за 2 мјесеца не може наћи убица, ако је интерес полицији и актуелном режиму Републике Србске.
  Још пре 20 година, Србија и Република Србска су могли да расвијетле било који злочин, у току 48 сати, ако им је био интерес.
  А сад је још више техника напредовала.
  Значи није интерес актуелној власти да расвијетили овај случај. А човјек, кад изгуби сина једињка, губи сваку контролу. Ако су највећи владари и војсковође покретали ратове ради жена, љубавница, како ратни ветеран и инвалид, стваралац државе да не покрене бунт ради правде свога дјетета?
  Власт да мисли добро себи, она би одмах, по убиству Давида, случај ријешила и кривце казнила.
  Али овако сами себи копају јаму, и дају простор непијатељима Републике Србске да је укину.
  Давор сигурно не жели да уништи државу за коју је пролио крв.
  Али, ако државом влада убица његовог сина првенца, сина јединца, ко му може оспорити право на освету? Ето и сам министар је рекао, да само за чвоку његовом дјетету, би био спреман на зло.
  А у овом случају нажалост, момак је мучен и убијен, још ни мртав нема мира, него се клевеће да је био педар, лопов, нарко дилер… и што највише вређа интелигенцију, и оном кога овај случај и не интересује, да полиција и режим тврде да самоубиство или „море бит бидне, пао, сам се оклизнуо
  Режим ако хоће да опстане, мора подхитно да убице приведе лицу правде.
  Има још шансе да се спаси.
  Али ниједна владајућа гарнитура није држава. Државе остају, али владари се мијењају.
  Тако и ови актуелни господари Републике Србске, ако хоће да сачувају фотеље, морају што пре да се придруже Давору, и муњевитом брзином процесуирају злочинце.

  • U vecini se slazem ali evo par pitanja
   Prvo
   Odakle se ovo finansira za ovo treba mnogo novca
   Drugo
   Ako se zna ko je ubica ako se radi o ubistvu tijelo je jos tu jos strucnjaci mogu utvrditi sa sigurnoscu dali je smrt nastupila od ti povreda to niko ne trazi a to bi bio kljuc
   Trece
   Kad se bolje razmisli izbori su ove godine kome ovo stanje odgovara opozicija da da kritikuje vlast i njen nerad ali i poziciji mozda i vise nego opoziciji zato sto jos neznamo krajnji ishod a on ce se desiti pre izbora
   Cetvrto
   Ako se zna ubica i nalagodavci kako kaze Davor zasto ne skratiti ovo kazi ko je evo dokazi i zavrseno kome odgovara ovo odugovlacenje
   To su logicna pitanja i po meni kljuc svega
   Pozdrav

  • Baš su rešavali kvalitetno slučajeve. Prije više od 18 godina ubijen je pred svojim stanom, u prisustvu supruge, Srđan knežević, Beli Vuk. Nađoše li makar ubicu, ako već nisu nalogodavca. Ne samo da nisu, nego su na sud izveli ljude koji su našli ubicu. Od strane okupatora, ekspresno je smijenjen i Ljubiša Savić Mauzer, koji je kasnije i ubijen. Sud u Sarajevu je osudio ubicu. Nalogodavac nikada nije pronađen. Govori li vam ovo nešto.??

 2. То ти је као у причи о малом чобану што је стално говорио „ето вука“.. Толико пута је власт у РС потегла обојене револуције, да се више нико и не трза на то. Њима је то годинама служило да добију изборе, разбију митинг при градњи „кумове“ зграде, скрену причу са поскупљења и кашњења пензија… Исто као фамозни „референдум„.. све у дневнополитичке сврхе.
  Не треба сметнути ни да је Српска већ имала обојену револуцију. Десила се 1998. кад су људи који данас чине власт у Српској, заједно са СФОР-ом заузимали полицијске станице, медије и репетиторе. Крв међу Србима тад није пала само зато што је свима било доста рата.
  Наравно, зашто не споменути и то да нашу власт, као и било коју владу земаља бивше Југославије, још од 1999. године може да смијени било који жњ чиновник из Брисела или Вашингтона. Једном шаром на папиру. Не требају ни милиони, ни револуције ни организација. У памет се.

 3. Ma kakav je ovo clanak? Autor razumije bol roditelja za djetotom i prihvatice njihovu reakciju ma kakva ona bila ali eto zaboga oni su u funkciji obojene revolucije. I naravno kao po vec vidjenom receptu nema nikakve odgovornosti drzavnog represivnog mehanizma za svu silu i torturu koju sprovode. Nema odgovornosti ministra mupa koji je se upetljao u istragu iako na to firmalno-pravno nije imao pravo i prije kraja istrage zakljucio slucaj. Sta je vama ljudi? Pripadnici specijalne policije, prije nekoliko godina, opljackaju auto sa novcem Rajfajzen banke. Protiv 8 inspektora iz mupa vodi se proces za dilovanje narkotika. U poslednjoj deceniji oko 40 tak ljudi je mucki stradalo vinovnici se uglavnom znaju ali niko nije odgovarao do danas. Milan Vukelic koji je ukazivao na malverzacije oko sanacije gradskog parka bude raznesen bombom izmedju 2 zgrade mupa, do danas nije otkriveno ko je to ucinio. Otac pokojnog Nikole Durovica javno na televiziji prozove bivseg ministra mupa Cadju za smrt svog sina, tuzilastvo ne odreaguje nikako. Iz Srpske je otislo vise od 30 000 ljudi (najvise porodica), propale su 3 banke, zaduzeni smo do grla…samo ovaj rezim ima recept kako da zatvori fabriku duvana i da smanji nezaposlenost. I sad autor kaze ne postoje spontana okupljanja e evo vidite da postoje da je obespravljenost i strah za vlastiti zivot najjaci kohezivni faktor mase koja je i galdna i obespravljena. Sad im je kriva obojena revolucija …kriv im je njihov nerad, neznanje i bahatost. Malo se u tekstovima pozabavite ovim temama ako ste zaista analaiticar i necete imati grizu savjesti budite sigurni. A ako ste rezimski doradnik onda je to druga prica. Republika Srpska nije vlast! Mi smo Srpska!

 4. Sad kada se decenijski nerad vise ne moze sakriti jer prouzrokuje direktne stete sad je opet kriv neko drugi! Decenijske obmane dosle na naplatu. Republika Srpska je neupitna kategorija ona postoji a garant njenog opstanka je Dejtonski sporazum i to ne moze niko sa promjeni. Treba da nam objasnite kako je moguce da cuvar Srpske kaze da ce interese Srpske u Sarajevu mnogo bolje zaatupati Dragan Covic nego sto to cini Dragan Mektic. Pitajte Dodika kad je sklapao koalicioni spoeazum sa Covicem, da li je to bili po Covicevom povratku iz Blajburga i da li to znaci da ce partneri dogodine zajedno u Blajburg? Gdje je jasenovacka gradja? Ko i kome je dao? I zasto? I ko je potpisao ugovor prema kome Srpska vise nikada ne moze raspolagati tom gradjom?

 5. Obojena revolucija…bozeee,kako se ove ljudske nakaze usude tako nesto prokomentarisati…zar ne vidite da je ovo drzava kriminalaca,sljama i dusevnih bolesnika.
  U ovoj drzavi ljudski zivot je nula…
  Ubistvo Davida nije jedino koje nije razrijeseno.
  Postavljam pitanje ko je ubio Srdjana Knezevica,Ristu Jugovica,Srdjana Markovica,Mauzera,Zorana Goluba Carlamu,Ratu Spajica,porodicu Todorovic,Vuletica-Vuleta,Cehu i jos mnoge(ljudi sa sarajevsko-romanijske regije).Ko su nalogodavci i zbog cega?Za koga su radili i sta?Kome su smetali i sto?Sta su znali sto nisu smjeli?
  Dosta nam je raznih Baja koji se bogate na izgubljenim zivotima,prijetnjama i kriminalnim radnjamaDOSTA!
  Dosta je vise

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here