Петар Милатовић Острошки: Српски удворички песници, чланови УКС, који су посвећивали песме зликовцу Јосипу Брозу Титу

1
706

Велики део чланова Удружења књижевника Србије (УКС) био је опседнут ликом и делом зликовца Јосипа Броза Тита. Објављујем списак удворичких српских песника који су посвећивали песме гробару српске нације зликовцу Брозу.

Овај списак сам направио на основу књиге Милосава Славка Пешића „Кад те заболи душа“ (југословемска поезија о Титу – јануар-мај 1980), издавач НИРО „Младост“, Београд 1981. године, тираж 30.000 примерака.

Сви се они сада између себе награђују и тобоже дистанцирају од Броза, па чак и критикују србогладног србождера Јосипа Броза, званог Тито, од мајке Марије и непознатог оца, обично копиле! 

Мораћу ја, који сам зликовца Бороза одувек презирао и мрзео да га сада браним  од њих који су зликовца Тита превише волели и у њега се клели!

Овде ћу презентовати имена чланова Удружења књижевника Србије,  као и оних који нису више међу живима, а који су својим удворичкик песмама зликовцу Титу обезбедили место у антологији књижевног бешчашћа, опасно угрожавајући менталну хигијену нормалних људи и ругајући се здравом разуму,  а то су:
Мика Антић,
Перо Зубац,
Адам Пуслојић,
Миљурко Вукадиновић,
Милован Витезовић,
Љубивоје Ршумовић

Веселин Мишњић,
Предраг Бјелошевић,
Владимир Богдановић,
Драгомир Брајковић,
Бранко Бањевић,
Милета Ђоновић,
Милица Ђурић,
Будимир Жижовић,
Јован Зивлак,
Драган Колунџија,
Бошко Ивков,
Ранко Игрић,
Милан Јанковић,
Иван Кордић,
Милош Кордић,
Петре Крду,
Бранко Миљковић,
Оскар Давичо,
Стојан Симић Крпица,
Здравко Крстановић,

Драгиша Крунић,
Милован Крунић,
Мишо Марић,
Оливера Мијовић,
Зоран Милић,
Љубица Милетић,
Велимир Милошевић,
Момчило Милошевић,
Милосав Мирковић,
Надица Митровић,
Миливоје Мркић,
Димитрије Николајевић,
Никола Нилић,
Милан Ненадић,
Слободан Павићевић,
Ранко Павловић,
Блажо М. Перовић,
Момчило Попадић,
Ранко Рисојевић, Сњежана Рончевић,
Жарко Рошуљ,
Александар Секулић,
Дара Секулић,
Драган Симовић,
Симон Симоновић,
Драгиша Срећковић,
Драган Студен,
Дејан Тадић,
Лазар Топаловић,
Љубомир Ћорилић….

Дугачак је списак, о чему ће бити речи касније.

1 КОМЕНТАР

  1. MILADIN TOŠIĆ član UKS, bivši komunistički direktor biblioteke „Vlada Aksentijević“ u Obrenovcu, Sekretar Aktiva SK.Komunistički Narodni poslanik kod Miloševcića
    Eto Zaboravili ste, ili za njega niste čuli,za najzloglasnijeg komunistu koji je ne samo pisao pesme zločincu Josipu Brozu Titu. Već je radio za SDB i zabranjivao pesnike,. Spalio knjige Gojka Đoga („Vunena vremena“) A za sebe javno govorio kako je „Tito njegov duhovni otac“, našto je često od divnog profesora Krste Veljovića dobijao odgovor „I gle kurca Radakova“ Kad se preobukao u Miloševićev dres na javnim tribinama je izgovarao, i pisao „SLOBODAN ILI SMRT“ Radio je na uništenju moje porodice, Moju književnost proglašavao za antidržavnu, sedam godina nisam mogao da ostvarim pravo na dečiji dodatak za troje dece, Blokirao je rešavanje mog stambenog pitanja pune tri godine, Mnogo zla je učinio mojoj porodici o čemu ne mogu ovde da pišem S poštovanjem Miodrag Tomić Stublinski.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here