Астрологија, грађани и наврхвођа о изборима

0
119

Ако се неко запитао одкуда редакцији билтена „Ало“ информација да ће 31. марта, сада већ ове године бити одржани ванредни парламентарни избори, на одговор није морао дуго да чека, стигао је већ 1. јануара и то са сајта једног другог напредњачког билтена, београдских Новости, и то из пера, све ми се нешто привиђа личног и персоналног наврхвођиног астролога Драгана Јанковића.

Након свеобухватне и исцрпне експертизе положаја наврхвође и осталих звезда наше политичко-напредне ријалити сцене, звездозборац нам поручује да нас очекују ванредни избори и наравно, не заобилази ништа од оног што нам је током последњих месеци сам наврхвођа приопштавао саобразно својим марљивим кретањем многим трновитим звезданим пољима (од првог до последњег, ма шта то год значило) својим транзиционо неодољивим шармантним ходом уз неизоставно гутање кнедли током медијских проповеди о неправдама и притисцима којима је његова држава и ми, као његов народ, изложени.

Како нас у свом ауторском памфлету обавештава,елоквентно-видовити Драган Јанковић „опозицију и поједине банкротиране лидере уједињује само једна ствар – мржња према председнику државе“, но и унаточ томе владајућа партија ће трећи пут заредом убедљиво добити парламентарне изборе. Наравно, пророчанство Драгана Јанковића нам ауторитативно саопштава да вероватно после избора и све ће бити за грађане „следе нова разочарања“ будући да ће армија поданика бити више него задовољна. Додуше астро-пророк нам не саопштава чиме ће ови бити задовољни али да се претпоставити да су сендвичи у фокусу. Али, не нису у питању сендвичи. Оно што ће усрећити васцели српски народ јесте нешто шокантно а ту – шокантну истину нам саопштава астронумеролог Ружица, која неодољиво обликом својих усана асоцира на вољеног наврхвођу, мада, за мој укус има превише ботокса. Дакле, Ружица нам открива да ће током 2019. године све живо по Србији покуповати Турци јер, Тајип Ердоган просто обожава нашег председника у мултипликованом стицају функција, мада чини ми се да млађана Ружа алудира и на далековиду и сјајну економску политику нашег наврхвође гледе донација страним (читај: Турским инвеститорима). И то није све!

Курир не би био светионик српског новинарства и најчитанији дневни лист да није уступио простор најпознатијием српском астрологу Душан Величковић који својим ауторитетом нам казује да у 2019. години немамо разгова за бригу, пошто му је „Марс у Овну“ а услед положаја прогресивног Месеца који се креће кроз Шкорпију, наш господин председник у стицају свега и свачега ће „чврсто и самоуверено владати домаћом политичком сценом и у 2019.“ Сада можемо једино још да са нестрпљењем ишчекујемо да се на Пинку појави Ирена Сијеклоча – Милер да нам коначно каже шта можемо у 2019. да очекујемо од ванземаљаца.

Па како тако ствари стоје, пошто су нам јеванђелисти Душан Величковић, Драган Јанковић и Ружа (са ботокс уснама) донели благу вест о будућој победи владајуће напредњачко-радикалско-напредне коалиције под вођством наврхвођиним који ће, као што смо видели разбуцати опозицију која ће ипак изаћи на изборе, јер како би иначе другачије могла да изгуби, а потом ће „чврсто (ово „чврсто“ тумачим на једино могући начин, као сваки православни самодржац – уз помоћ апарата присиле и пендрека) и самоуверено владати домаћом политичком сценом и у 2019.“ све је оправданије опредељење оне шачице од „1500-1600, а није ни важно“ грађана који су смслили подли изговор да унапред и противно жељи и вољи звезда, Марса и Меркура бојкотују изборе поручилвши да неће изаћи на изборе под оваквим недемократским условима, тј. ако власти не испуне неколико специфицираних услова који гарантују фер и поштене а у сваком случају слободне изборе. Наравно, опозиционе политичке партије и странке, бар према нашим јеванђелистима, ће ући у изборну трку и водити прљаву кампању против наврхвође па саобразно томе и доживети крах!
И што би рекли Синиша Мали и Горан Весић: „Је ли то хоћете? То хоћете?“

Е, па добро, пошто већ знамо какви ће бити резултати избора и све остало, мада како сада ствари стоје, за изборе које организује напредњачка Сорабије, није потребно чак ни ванземаљце консултовати, оним странкама које себе представљају опозиционим грађанин може поручити већ сада: ви идите на изборе, али да знате ово неће бити грађански избори, ово ће бити поданички избори на којима ће наврхвођа премашити и резултате Титових избора када је на исте изашло 104% грађана. Не знам да ли су тада на изборе изашли и покојници али знам да ће овај пут у светлој традицији 90-их који као што је углавом познато баштини садашња владајућа коалиција, на изборе ће засигурно похрлити поред покојних и вампири  још и зомбији, што ће бити ванредни успех напредњачких активиста у традиционалној акцији „развљуј од врата до врата – сигуран глас“. Оних „1500-1600, а није ни важно“ грађана што би рекао наш министар унутрашњих дела, млађахни Стефановић др Небојша из Новог Београда, неће изаћи на изборе. Али шта је то у односу на #1 од 5 милиона?! Ништа!

Шалу на страну, али очито је да су напредњаци верни свом континуитету, настављају своју пословично инфантилну кампању, заправо само су подигли интензитет перманентне кампање започете  још давне 2011. године, само овај пут прилично слинаво (не знам зашто ми се тако причињава, ваљда због Лучана). Грађани, оних „1500-1600, а није ни важно“, оних „#1 од 5 милиона“ у које би ваљало убројати оних пар милиона који су главом без обзира напустили а богами и даље напуштају Србију, знају да су медијски џукци одавно пуштени са ланца, да су добро утренирани и да у том смислу од поштених избора нема ништа, гаранција још мање, а и чије(?); да ће сваки пут бити све горе и горе, уосталом, локални избори у Лучанима су јасно показали да су поред медијских тренирани и међ грађане али и поданике (за сваки случај, да неко од њих не помисли да може бити грађанин) пуштени бесни пси жељни да окрваве своје очњака, какви на европском простору нису виђени још од пада Хитлера а потом и Стаљина (питање је колико се са наврхвођом може поредити сатрап Чаушеску). Иако не постоји баш неко високо мишљење о постојећој опозицији, изгледа да је и њима постало најзад јасно да излазак на предстојеће унапред лажиране ванредне параламентарне изборе представла пружање легитимитета безакоњу и личној диктатури председника свега и свачега у мултипликованом стицају.
Грађанима, не само оним „1500-1600, а није ни важно“, или оним „#1 од 5 милиона“ јасно да бити фин, није тешко али је дозлабога глупо, те да само идиот може поштовати изборне процедуре и правила чак и у случају апстиненције, неучествовањем и неизласком на изборе значи саучесништво у безпризорном политичком напредњачко-радикалском-криминалном и натицивилизацијском лоповлуку а тиме и антисрпском; грађанима а и огромној већини припадника опозиционих станака и покрета јасно је да само перманентни и масовни слободарски грађански протести у Београду, Нишу, Новом Саду, Краљеву, Крагујевцу, Пожаревцу, Врању, Ужицу, Зрењанину, Панчеву … током њихове ботовско-инфантилне „изборне кампање“, током изборне тишине и наравно, нарочито током довођења и привођена поданика на гласање као и након те дилетантске изборне циркуске представе могу обесмислити те и такве „демократске изборе“ у тој мери да то чак неће моћи пренебрегнути ни међународна заједница наклоњена својим овдашњим послушницима и да ће и она морати да одбаце резултате таквих наводних избопра; није немогуће мада је тешко у то поверовати да ће чак и маса наврхвођиних поданика схватити о чему се ради.

Coditio sine qua non будућности Србије јесте разоткрити бесмисао овог режима, учинити да избори које режим не жели да изгуби, које мора „добити“ онаквим  какви јесу, недемократски и нелегални.
За следеће изборе, наравно слободне и демократске морају се изборити грађани јер то неће учинити нико мимо њих, уосталом зар се у томе не садржи синтагма о изостанку 6. октобра коју сада неки тзв интелектуалци попут извесног колумнисте желе обесмислити и грађане пасивизирати како се ништа не би променило чак иако би се све променило.

За следеће, за било које будуће изборе потребне су дубоке промене не само изборног и медијског законодавства и праксе, између осталог потребна је и измена Закона о политичким странкама уз увођење механизама грађанске контроле свих аспеката политичког живота земље да не би себе доводили у ситуацију да нам се самозванци у лице цере уз тврдњу да је народ управо то хтео што они раде али и мажда понајпре лустрација.

Живота Ивковић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here