Почиње да их жуља

0
83
Ненад Чанак и М;арјан Ристићевић

Бојкот парламента, изласком опозиционих посланика из скупштинске дворане и организовање тзв. паралелне скупштине у скупштинском холу, почиње да даје резултате. Како јављају медији, председница Скупштине Маја Гојковић је на уобичајеном скупштинском колегијуму који се одржава пре почетка сваког редовног заседања, изразила жељу за нормализацијом рада парламента, међутим тај покушај је Санда Рашковић Ивић, на „отвореном парламенту“ назвала мрвицама демократије и шарма и бацањем прашине у очи у циљу заваравања. Чини се с правом, јер да је поменута иницијатива председнице парламента била искрена она не би по у уласку у скупштинску салу дозволила да се половина скупштинског времена потроши на расправљање „иницијативе“ Маријана Ристичевића да се у дневни ред унесе и формирање анкетног одбора ради утврђивања чињеница и околности које се односе на везе народне посланице Александре Јерков и још десетак опозиционих посланика именом и презименом наведених о њиховим везама са страним обавештајним службама и шпијунским радом, што је после дебеле „расправе“ о непочинствима поменутих народних посланика и усвојено као предлог, да би потом на гласању о том истом предлогу било одбијено, из чега се не може извући други закључак до да се предлагачи и гласачи не слажу са самим собом.

Тиме су посланици владајуће коалиције свом ранијем изуму, којим се чак и диче, да подношењем хиљада бесмислних а истих амандмана којима се потроши унапред одређено време за расправу по одређеном предлогу закона, па услед тога посланици опозиционих партија не могу да учествују у расправи о том предлогу, додали и овај нови изум, тек толико да скупштинску расправу учине колоритнијом и живљом.

А што се тиче самог предлога оног кловна Маријана Ристичевића за формирање поменутог анкетног одбора, произилази да се он паралелно са Батом керамичарем бави и обавештајним радом, те да је таквим конспиративним радом дошао и до података о субверзивном деловању опозиционих посланика са страним обавештајним сллужбама, којима БИА не располаже. Тиме се Маријан Ристичевић кандидује и за Батиног наследника, па гласине о тајним разговорима актуелног шефа БИА са неким претставницима опозиције престају да буду невероватне.

А да бојкот парланента почиње да жуља власт, доказ је и тај да се о томе очигледно расправљало и на јучерашњем састанку скупштинског одбора за европске интеграције са директором европске комисије за суседску политику и проширење Кристијаном Данијелсом, јер зашто би председник тог одбора, познати „опозиционар“ Ненад Чанак, након тог састанка осуо паљбу по опозицији која бојкотује рад парламента, кад је опште познато да о ономе што се замера власти треба расправљати парламенту. Није међутим поменуо, да ли опозиција код горе поменутих опструкција посланика владајуће коалиције уопште има могућност да о било чему сврсисходно расправља у парламенту, ни како би се тај проблем могао превазићи, чиме се и он солидарисао са такође познатим „опозиционаром“, народним послаником Чедом Јовановићем, који је недавно горе описану методу постављања хиљаде бесмислених амандмана од стране посланика ввладајуће коалиције у циљу онемогућавања опозиционих посланика да учествују у било каквој расправи, називао правом на скупштинску борбу, свако својим методама.

У међувремену, народна скупштина Републике Србије наставља да ради „selfsatisfied“ – методом својеручног самозадовољења, па како сам вас очито заморио описима таквих метода испричаћу вам један виц. – Узео Мујо кредит од банке, купио стан, опремио га, и позвао Хасу на кафу. Хасо се одушевио, па каже – Јој што је ово лепо, дај матере ти да овде једном доведем Фату. Мујо се опирао, на крају је морао да пристане, али је упозорио Хасу. – Пази, видиш да је све ново, немој да направиш неко срање. Сутрадан, кад је Мујо дошао у стан, имао је шта и да види … крш и лом! Позове Хасу и бесно се извиче на њега. На крају, шта ће, упита га – Добро ба, ал’ реци ми каква је била Фата? – Ма јебеш Фату, није ни била, одговори му Хасо.

Драгиша Чолић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here