Ускоро из штампе излази песнички првенац Стефана Вишекруне

0
204

Скорим објављивањем своје збирке  „Паук или човјек“  (7. јуна ове године) млади песник Стефан Вишекруна крунисаће свој  досадашњи плодоносан рад, испуниће свој младалачки сан из своје 13-те године.

Издавач његовог песничког првенца је  Књижевна Заједница Јован Дучић из Требиња, рецензенти су   др Сашо Огненовски и Чедо Баћевић, а збирка је штампана у бањалучкој штампарији Графид, а тираж је 700 примерака.

Поводом објављивања своје прве књиге песник Вишекруна је за Словословље изјавио: «Поезија се не пише, поезија се живи и када тако пјесник доживљава  поезију и умјетник своје стваралаштво, његова  дјела зраче узвишеношћу  и одјекују бесмртношћу …»

Рецензент др Саша Огненовски написао је: „Стефан Вишекруна као млади песник себи поставља врло тешка питања, а то врло транспарентно може да сагледа и његов читалац. Његова контемплативност се креће на танком рубу између живота и смрти и он, као песник-мислилац увек сакупи храброст да себе искуша мишљу о смрти, о измами душе, о смислу постојања. Његова поезија је својеврсна пролегомена суфистичког тумачења живота и смрти, али у књижевном смислу он са једним тананим постмодернистичким маниром у својим стиховима открива филозофски остров наде, што је уствари, највећи мисаони плод ове врло дубоке поезије“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here